Tuesday, November 15, 2011

Baju bertandang

    hai...hari ni baru ada mood nak tunjuk baju bertandang...dah sebulan ambil baju ni. sebelum ni, hani ada post pasal design baju di post sini. ala, baju biasa jer...bukan grand pun..
majlis sebelah lelaki nanti takde bersanding. Sekadar majlis kesyukuran jer...so,baju pun tak bole la buat grand sangat kan...kang orang kampung pelik pulak hehehe.

hani dan en tunang pilih warna maroon+putih. Jenis chiffon beaded+satin. Buat baju kurung moden. Hani tempah di Wedding Galore dengan harga RM300. Malam tadi jahit pearl kat leher tu, kalau tak kosong je lak rasanya. Nak cari idea lagi apa yang boleh ditambah dekat baju @ kain hehe.
   (terkial-kial lak jahit rasanya....maklum la dah lama tak pegang jarum )
                                          



Gambar penuh baju.....

kain pula, hani buat tingkat2 dan kembang sikit...bentuk A



Snap gambo sendiri kat cermin, takde orang nak snap gambo..hehehe....pastu tak jelas sangat sebab kurang pencahayaan dalam bilik....
Nanti dah pakai masa majlis bertandang nanti, baru hani tunjuk dengan jelas yer....

Mula2 dulu hani tak suka sangat dengan kain ni...ingat tak post yang ini? Tapi sekarang ni, macam suka lak dengan baju ni...:-P

gambar belakang di'blur'kan sebab bersepah-sepah  bilik tu...haha


13 comments:

  1. cantik la baju tu...sgt2 cantek k...

    ReplyDelete
  2. lawala hani..ble dh pkai lg bertambah-tambah cantik

    ReplyDelete
  3. ain: alhamdulillah, nsb baik dah tempah ok baju ni..tq ain

    nora: hrapkan kain je,tuan pakai belum tentu cantik lg...hehe tq nora

    shafieka: harap2 camtu...hehe..anywy tq

    erin:tq dear...

    intan: cantek eh??rasa mcm biasa je memula tu..mcm bkn baju kawen lak..hehe..anyway tq

    ReplyDelete
  4. khanie, kain dlm tuh mmg wane putih ek?

    ReplyDelete
  5. yana: ha'a...mmg kaler putih kain satin tu...tema kan maroon+putih :-)

    ReplyDelete
  6. hani....aku suka!!!! sgt cantekkkkkkkkk

    ReplyDelete
  7. ani: ok tak?? aku main belasah je design baju ni...hihihi..nti aku review bj nikah lak...

    ReplyDelete
  8. rocky: kitaorg terbalik....masa ani kawen kaler maroon..bertandang hijau. Aku lak kaler hijau,bertandang maroon..hehehe

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...