Friday, November 25, 2011

Teaser Baju Nikah

Salam my luvly reader n silent reader...
Alhamdulillah, skrg ni hani telah berada di kampung. Byk keje yang menanti.
Apapun, update blog dulu sebelum memulakan keje esok. Nanti kalau dah buat keje, takde masa nak update blog kan...


Konon nak teaser baju nikah...tunjuk terus je la kan....xyah teaser2 hehe...
Cerita pasal baju nikah ni  ada di sini dan sini.
Hani buat baju kurung moden +leher cekak musang.
Jenis kain: satin+net+kain batu swaroski (1 set)


                    




Batu swaroski di bahagian bawah baju. Sebenarnya hani nak tailor tu letakkan batu di bahagian dada,
tapi tailor buat di bawah baju pulak. Silap hani juga, tak bagitau secara detail. Redha jer la. (dalam hati meronta-ronta rasa macam nak buka jer balik....huhuhu)

bahagian bawah kain.
Beading manik ni hani minta tambah pada bahagian bawah kain, sebab kain tu nampak mcm kosong je kan, kena tambah RM200. Kalau tak upah RM300 jer..Bila dah balik rumah, rasa menyesal lak suruh tambah...adooiiiii menyesal kemudian tidak ada gunanya. Proceed jer la. Dalam hati sayangnya duitku....

Leher cekak musang. Lebihan batu ditampal di leher.


bahagian tangan
                                 
taburan batu swaroski
                                 



Batu-batu swaroski tu diikat dengan besi di kelilingnya. Sangat-sangat bermasalah bila dipakai dengan kain net tu. Batu tu akan tersangkut-sangkut di atas kain net. Sangat stress tahap maksima bila pakai. Hani rasa kalau batu tu diletakkan di bahagian dada (seperti apa yg diinginkan, mungkin tak akan tersangkut kan) Huurrrmmm tak tau la macam mana di hari majlis nanti. Dah la hani akan duduk masa majlis akad nikah, kompem tersangkut. Tugas bridemaid la yang akan betul-betulkan kain i nanti....huhuhu

Batu tu memang la cantik, berkilau-kilau jer bila pakai, tapi agak tak sesuai dikenakan dengan kain net. Kalau la hani tahu macam ni, maybe hani takkan gunakan kain net tu. Gantikan dengan yang lain kan. Dah rasa macam xde mood je nak pakai. 

Kos baju: RM823
Upah: RM500

TOTAL = RM1323




3 comments:

  1. fuyooooooo kos bju nikah akk...
    tkut dgr..hikhik..tp xpe kak bru nmpk akk yg pengatin kn2..b'seri2..

    ReplyDelete
  2. nora: ms kawen berseri2...lepas kawen mcm cuka lak..asik mkn biskut kering hahaha...

    ReplyDelete
  3. meggi pon sodap gak...x po sekali sekalo yo.....

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...