Wednesday, September 7, 2011

Borang Nikah

Kelmarin dan ambil borang nikah...ehh silap, bukan hani yang ambil..adik lelaki yang ambilkan sebab kebetulan dia keluar masa tu. (kalau dah balik kmpg mmg malas sgt nak keluar rumah ^_^)
Ambil di Pejabat Agama Daerah Ipoh. Kena bayar RM1.00. Siap pegawai tu tanya, kenapa kakak tak datang, senang saya nak terangkan pasal borang ni. Huuurrmmm betul jugak kan, iiissshhh aku ni!!! nak kawin ke tak nak ni hehehe...then pegawai tu terangkan serba sedikit dekat adik dan minta hubungi mereka jika masih tak paham berkenaan borang tersebut. Pegawai tersebut juga terus bagi maklumat kadi yang terdekat dengan kawasan rumah.


Dalam borang ni, ada juga dikepilkan sekali borang persetujuan saringan ujian HIV. Yang hani perasan, ada beberapa pejabat agama yang lain, borang ujian HIV ni boleh didapati dari laman web pejabat agama berkenaan. Senang, boleh download je.Tapi untuk perak, borang HIV tu kena ambil di pejabat agama sebab ada no siri pada borang tersebut.

So, bermulalah kerja2 mengisi borang dan menyediakan dokumen yang diperlukan.
Kena setelkan cepat-cepat, kalau tak....memang confirm tak boleh kawin...huhuhu



Menjelang 85 hari lagi........................

p/s: pecutan kuasa kuda perlu dilakukakan sebab banyak perkara tak setel lagi :-(

11 comments:

  1. hani..betullah..kalo amek sendiri lagi senang kan..nida pon hari tu, adik tunang yang amekkan..coz adik dia pon kawen sma kitorang nanti..tapi dia amek mula-mula tu xda pon borang saringan hiv tu..pastu kena pegi amek balik..huu

    ReplyDelete
  2. eh kat ipoh je?rara pon g amik borang ritu kat ipoh,hari sabtu lepas.huh takut.dh nk dekat dh.

    ReplyDelete
  3. nida: tu la,sepatutnya g amik sndiri..sng skit klu xpaham terus tanya kan..skrg ni hani keep on calling pej agama la klu nak tnya apa2.mybe ms nida amik borang tu diaorg lupa nak kepilkan skali borang hiv tu.


    rara: ipoh kat mana?hani kat chemor tu.takut kan bila semakin dekat.hrap2 smua bjln dgn lancar.

    ReplyDelete
  4. tu la..maybe diorang lupa nk kepilkan..kena amek lain, jumaat ni nak g wat test tu, hani da buat? nida ingat nak wat kat jelapang nanti..xpon kat klinik tg.rambutan..

    ReplyDelete
  5. nida: next week br buat 14hb,kena wat appoinmnt dulu sbb mggu ni penuh.hani buat kat kelana jaya sbb keje kat petaling jaya kan.sblm tu dah tnya pej agama bole buat tpt lain x ujian hiv tu.diaorg kata xkisah mana2 pun,yg mana senang.

    ReplyDelete
  6. ooh..biasanya klo area sana mmg kna appointment..klo kat ipoh ni, kebanyakkannya xperlu appoinment, and hari2 ada..eh, hani, date wedding kita dekat2 ek..

    ReplyDelete
  7. cpt2 settle.. 2months je lg tu..hehe

    ReplyDelete
  8. nida: tarikh kita bukan setakat dekat tp sama tau...hehe

    Sfarlina: tu la...kena setel cepat ni...feeniinggg kepala

    ReplyDelete
  9. ye ke..nikah 2hb n sanding 3hb gak eh? ala..hani dok chemor,nida kat tg rambutan, da dekat, klo x boley dtg wed nida..

    ReplyDelete
  10. nida: tu la..klu x bole kita kenal2 n dtg wedding masing2 kan...rumah pn dah dkat2 gak tu..hani nikah 2hb, sanding 3hb..majlis tandang 10hb ..nmpaknya dpt tgk gmbr je la kan..

    ReplyDelete
  11. tu la,mmg da dekat sangat..smala kita nikah n sanding..tapi nida bertandang 4hb..dekat bandar baru putra..klo time tu hani sempat dtg, meh la dtg time nida bertandang.. =)

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...