Monday, September 19, 2011

VIP doorgift

Hari sabtu pulak (17/9/11), hani ke Nilai 3.
Nak cari mini jar utk doorgift vip.
eh...bukan la vip dato', tan sri, datuk sri tu...hehe
sape la kita ni kan....
vip tu kira kaum keluarga pihak lelaki & rakan2 rapat la..

Dah masuk 2-3 kedai, jumpa la benda yang dicari di Kedai VR Star
Mini jar ni harga RM1, klu beli 500 ke atas dapat hrga 80 sen.
Tapi hani beli 450 pcs, dapat gak harga 80 sen.
Byk kedai juga yang hani survey, kedai2 lain semua mahal
Kebanyakkan mmg jual dgn harga RM1, ada juga 90 sen, 95 sen.
Ada yg tak bole kurang lansung, ada yg kurangkan 5 sen je.

So, korang klu nak beli mini jar mcm ni, terus je pegi kedai VR Star. VR Star ni kan byk lak kedainya, merata-rata ada kan. Cari je VR Star yang berhadapan dgn surau. Surau ni berada di tgh2 kawasan nilai tu, 
dan rasanya memang ada 1 je surau kat situ, mmg mudah je nampak.

Hani tgk mmg ramai yg beli mini jar dkat sini.
Maybe kalau amik kuantiti yg lebih byk dari hani ambil tu, 
boleh counting lagi harga tu. Skill tawar menawar perlu ada yer....hehe






macam nak patah pinggang angkat 3 kotak ni...bawak naik ke rumah...
450 pcs okehh !!! nasib baik ada lift..mak suruh beli troli, senang kalau nak bawa apa2 klu dok umah
tinggi2 ni...ye la, ye la....nti org beli la troli

Sampai rumah, terus tak sabar nak hias mini jar tu....


haaa....camni la jadinya...simple jer...
bunga2 kecil tu beli peket...
1 peket ada 100 pcs = RM25
Hani beli riben + bunga kecil di kedai2 yang kecil jer,
bole minta diskaun..kebetulan ms tu tokei pun ada skali....terus deal ngan tokei...
lg senang, byk juga dia kurangkn harga....baik la uncle ni, lain kali bole dtg lagi hihihi






baru siap 70 pcs...
isi dalam tak tau nak letak apa....
korang ada idea tak? tak nak la letak gula-gula kan..
sebab yang ni nak bagi kat org besar, bukan budak2..
doorgift utk budak2 belum beli lagi...
Mini jar ni hani akan letak dalam noodle box macam di sini.

thanks nida razak dan kasut pink sebab bgtau psl mini jar ni nilai murah..
klu tak, dah tentu hani beli yg kat IKEA tu...
benda yang sama tapi harga sgt2 berbeza...yg tu ada cap IKEA kan...
dah tentu la mahal :-)

11 comments:

  1. sukenyer Gadis tengok bile dh banyak2 mcm tu...

    puas hati kan kalau dapat buat sendiri...hihihi

    ReplyDelete
  2. gadis: btul2 tu...rs seronok lak bila buat sndiri, xsabar nak siapkan semua :-)

    leeza: yg simple2 je hani bole buat..yg kreatif2 xmampu..tgn tak bendung ms kecik2 hehe...

    ReplyDelete
  3. suke tgk b2b yg kreatip diy sndiri..dah r comel2(^_^)

    ReplyDelete
  4. alamak,sama lah door gift kite.hehehe

    ReplyDelete
  5. rara: sama eh...hehehe..rara letak apa eh dlm tu?? hani xde idea la..xkan nak bg botol kosong je kan..

    ReplyDelete
  6. ain: setakat tampal2 tu hani bole la buat...klu lain2 tu xkreatif lnsung hehe

    ReplyDelete
  7. pernah pegi one of wedding yg gune souvenir camni gak. but bukan for vip laa. dlm tu die letak almond slice. taktau la sis tau tak almond slice tu cemane. i googled it. ce tgk kt sini.http://serikuehraya.blogspot.com/2010/07/everlicious.html

    but one thing kelemahan letak almond slice ni kene letak cecepat if not the balance yg lmbt masuk bekas tu jd masuk angin.

    ReplyDelete
  8. Sy dpt 59sen yg mcmni,x kesah brp kuantiti kite nk.terbaek lh kdai tu

    ReplyDelete
  9. Sy dpt 59sen yg mcmni,x kesah brp kuantiti kite nk.terbaek lh kdai tu

    ReplyDelete
  10. senyumm:: wahhh...murah sgt tu...kat mana awk beli tu? dh byk tpt survey, xpernh jmpa murah camtu...mmg terbaekk dan terjimatt la beli kat kedai tu hehe...

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...