Friday, September 23, 2011

2 payung idaman dah dapat


Salam Jumaat semua readers & silent readers,

Hati gumbiiraaa sebab semalam dah dapat payung idaman...
PAYUNG LACE !!!

Beli di Kedai Riben, Plaza City One (sebelah semua house)
Tapi kan....harga dah mahal...
sblm ni hani baca dalam blog b2b, harga payung lace ni RM55.
Tapi skrg dah jadi RM75...

Terus tanya pada tokei kedai tu, kenapa harga dah mahal..
dia bgtau yg tu stok baru, yang harga RM55 tu adalah stok yang dah lama..

Tokei bgtau, stok dah lama tak de, dkat setahun..yg stok baru ni pun
hani tengok tinggal skit je, dalam 5 pcs je..

Hani ambil 2, dapat harga RM70 satu...
Terpikir jugak nak sewa, tapi bila pikir balik macam payah jer kan...
Senang kalau sendiri punya, rosak ke...kotor ke, xper la jgak sendiri punya...
Kalau org lain pnya, dah tentu kena jaga elok2...(sndiri pnya pn kena jg elok2 gak kan...syg oooo
brg sndiri)
Ye la, masa majlis...mana la nak terjaga benda2 alah camtu....kang pengapit main letak jer ke,
budak2 dok main ke....redha jer la..

Lagipun hani nak guna payung lace ni masa majlis bertandang...klu hani nak sewa, dah tentu kena pnjam
2-3 mggu, sebab dah cuti awal smggu sblm majlis...pastu majlis bertandang selang semggu, haaa tak ke lama nak pinjam....klu nasib baik, bole pnjam lama...klu nasib tak baik, ada org lain nak guna...melepas la jugak kan..

 Insyaallah, lepas majlis..hani nak sewakan payung ni kepada yang berminat.

ehh...lupa nak pesan, klu korang nak beli payung ni kat kedai riben tu, better call dulu tanya...
semalam hani call dulu, tanya ada tak stok payung lace...
klu tak, penat je kan korang dtg kalau stok tak de...
beli la cepat2....sbb stok mmg sikit sgt tu...

call no ni : 03-26973760





 



disimpan dalam sarung

selain payung lace...hani pun dah dapat beli payung pelangi...
payung ni bukan nak guna masa majlis nti tau...
yang ni hani nak guna utk buat pre-wedding nanti....
lokasi belum ditentukan lagi...
yang tu kena tunggguuuuuu hujung bln okt ni...
dah confirmkan dgn mr cameraman....

Harga: RM13.90
Beli di bangunan berhadapan Semua House...kedai Madras ke apa tah nama dia....pasaraya India tu..
Hani pernah terbaca ada juga dijual di Mydin, dan kebetulan masa tu hani dah nampak kat kedai...terus jer la beli, malas nak ke Mydin dah..yang bawah ni saiz besar, saiz kecil pun ada, harga RM11.90




update: payung pelangi ni ada dijual di Mydin Subang Jaya...hrga murah ooo....yg kecik RM7.90
tp yg besar tak de lak....

6 comments:

  1. hani.thanks for this info.rara pon mmg cari payung lace ni.hehehe

    ReplyDelete
  2. rara: pyg lace ni mcm grg pisang panas jer..cepat beli sblm abis stok,nti abis kena tggu stok baru.lmbat lak

    ReplyDelete
  3. ok...nati aku nak sewa payung tuh!!! bleh ker???

    ReplyDelete
  4. info tu sgt 2 berguna la...tq sgt2... yea yea bole la carik pas ni..

    ReplyDelete
  5. anie: bole je nak sewa...:-) tp bgtau awal2 yer, boleh booked tarikh..takut aku terbg org lain lak nti..

    wanny: selamat mncari...:-)

    ReplyDelete
  6. salam,

    kalau berminat nak sewa camana?

    hani boleh bg contact no?

    -liyana, tmn melawati-
    012-3768504

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...