Monday, September 12, 2011

Kad Kahwin

 
 
Hari ahad (11/09/11), hani dan incik tunang ke kedai kad Truelove di Seksyen 7, Bangi untuk tempah kad kahwin. Kedai Truelove ni juga ada cawangan di Pertama Complex, Pudu, Shah Alam, Ampang dan Sg. Buloh.
Sebenarnya, kami dah booked package masa pameran pengantin di PICC bulan Mei hari tu. Dah bayar duit booking deposit sebanyak RM50.
Ambil yang ready made je, senang cite. Malas nak buat kad yg design sendiri, tambah pula tangan tak kreatif...diulang tak kreatif hihihi.

Kami ambil package B - kad berharga RM1.20 sekeping
-kad kahwin 1000 pcs
-sampul kad 1020 pcs
Free:
-kotak cenderahati 1200 pcs
- 4 pcs banting
-2 hot stamping nama


Pelbagai pilihan kad...rambang mata ooo !!!! nak yang mahal ada, yang murah pun ada...

 

kita tengok dan pilih2 dulu....




kusyuk tul incik tunang memilih ^_^



posing kejap...*gemuksss*

my incik tunang sedang isi maklumat untuk diletakkan dalam kad kawen nanti :-)



 taaaaddddaaaaaaaaaaaaaa......................
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
 



  


ni la rupa kad kahwin kami....jenis poket.
Ni contoh je, nti yang real ada hot stamping nama kami dan tarikh pada luar kad tu.

 Kami dah siap2 lukis peta lokasi majlis dari rumah lagi...jadi sampai kedai hanya pilih kad dan isi beberapa maklumat. Kena bayar RM50 deposit. Diaorg akan siapkan draf dan kena bayar 50% payment. Baki selebihnya akan dibayar masa kad siap nanti.

Alhamdulillah, kad kahwin dan baju nikah dapat diselesaikan. 
Minggu ni plan nak cari doorgift VIP dan juga baju family.
Duit keluar macam air terjun okey !!!! *nangis jap*

Menjelang 80 hari lagi......

2 comments:

  1. Salam..hye...wah..dah tempah kad kawen ek...congratzz... me B2B also...saya tempah kad kawen kat Kadkahwinku.com... sana murah2 n cantik2...tp tmpt lain pun cantik gak kan? hehehe... silalah follow blog saya http://nurul-chuna.blogspot.com.. leh share pendapat n idea.. =)

    ReplyDelete
  2. nurul:btul tu...byk yg cantik2 kan..rambang mata dibuatnya..dah blogwalking ke blog nurul..pasni bole sharing psl wedding kan :-)

    ReplyDelete

hanizamhuri@gmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...